2008. május 19., hétfő

Vegyes saláta

Mostanában egyre több salátát fogyasztok. Családom legnagyobb elképedésére persze. Legenda számba megy gyermekkori megjegyzésem, miszerint én ezt a szörnyűséget soha az életben nem fogom megenni. Aztán teltek az évek, bebizonyosodott, hogy mégis ehető valami ez! Szívesen kreálok is új salikat. A képen is egy ilyen saláta látható. Igazából neve sincs. Viszont finom lett, és az utolsó falatig elfogyott. Még a fiaim is ehetőnek minősítették!


Vegyes saláta:

1 kígyó uborka
1 fej saláta
piros és jégcsapretek vegyesen

bors
bazsalikom
1 evőkanál fehérborecet


Az uborkát meghámozom, vékony karikákra vágom, sózom, félre rakom. A salátát leveleire szedem, megmosom. A leveleket salátacentrifugával megszárítom, falatnyi darabokra tépem, és az uborkához keverem. A retkeket mosom, ha szükséges hámozom, karikázom, és az eddigiekhez keverem. Fűszerezem, majd nyakon öntöm egy evőkanál fehérborecettel. Tálalás előtt kb egy órával készítem, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészítés ideje hámozással, darabolással együtt kb. 25-30 perc. De akkor közben beszélgettünk is a családdal:)
Vacsorára, vagy sültek mellé köretnek tökéletesen megfelel. Semmivel nem tart tovább az elkészítése, mint egy készen vett salátaalap bekeverése. Viszont sokkal finomabb!

Nincsenek megjegyzések: