2008. augusztus 25., hétfő

Ajándék...

Tegnap, az egyik fórumon nagyanyáink főztje volt a téma. Nosztalgiáztunk, emlegettünk sok-sok finomságot, majdnem elfelejtett ízeket. És ekkor valaki ezt a linket tette fel:

Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv

Nekem nagy örömöt szerzett. Szeretném veletek is megosztani. (Bár gondolom, hogy sok bloggernek ez nem jelent akkora újdonságot, mint nekem.)

8 megjegyzés:

Renata írta...

szia!
én is szeretem a régi szakácskönyveket.

citromfű írta...

Szia!
Ennek nagyon örülök! Én úgy el tudok veszni bennük, mintha regényt olvasnék. Annyi mindent elárulnak a korról, amikor születtek!
Jártam már nálad, és máskor is menni fogok. Tetszik a blogod.

Gabah írta...

Szia Citromfű! Nekem is megvan már rég ez az "e-szakácskönyv". Lehet ám még más érdekességeket is találni abban a könyvtárban...! ;-) Jó böngészgetést, és főleg vidám iskolakezdést kívánok Neked!

Renata írta...

Citromfű!
Örülök ennek, gyere máskor is.

szakácskönyvek: dettó nálam is.
Többnyire nem száraz leírása a recepteknek, hanem élet van bennük a

citromfű írta...

Gabah, én itt most valamit nem értek. Hol van ez a könyvtár? Mert nekem csak ez az egy link van meg. Azt mondod, hogy ilyen gyönyörűségből többis van?

citromfű írta...

Renáta, igen, ez így van! Jó őket olvasni.
És köszönöm a meghívást, azt hiszem sűrűn megfordulok majd nálad.

Gabah írta...

Az OSZK-nak az Elektronikus könyvtár részében (http://mek.oszk.hu)bal oldalon a menüben a "humán területek, kultúr, irodalom"-ra klikkelve előjön egy ablak, amit ha legördítesz,és kiválasztod az "Életmód, gasztronómia" kategóriát (ill. azon belul is azt, ami téged e témából pontosan érdekel), majd rákattintasz a "keres"-re, kidob majd neked még egy pár érdekességet!
Ha nem találnád, szólj, segítek!

citromfű írta...

Nagyon szépen köszönöm! Este megnézem.