2009. április 7., kedd

Bringázz a munkába!


Ez egy nagyon jó kezdeményezés! Nekem tetszik, regisztráltam is. Most a kollégákat agitálom. :) Amúgy is kerékpárral járunk dolgozni, nem csak a kampány idején:)
A kampány tegnap indult, de még bárki csatlakozhat, ha vállalja, hogy május 8-ig legalább nyolcszor kerékpárral megy munkába.
Én az eltelt két napban 12 km-t tekertem, megspóroltam 252 Ft árú benzint, és ha jól értem akkor 3 kg CO2-vel kevesebb került ma a levegőbe.
6 megjegyzés:

miss Muffin írta...

Én általában az első igazán meleg tavaszi naptól egészen az esős őszig bringával közlekedem! Jót tesz a testnek és a léleknek is! ;)

citromfű írta...

Teljesen igazad van! Jót tesz a testnek, és a léleknek is.
Én folyamatosan biciklivel járok dolgozni. Nem vagyok ennyire lelkes, de más jármű ritkán áll rendelkezésemre.

Senior írta...

Citromfű ez nagyon jó!Nagyra értékelem ezt a kezdeményezést,a regisztrálásodat és a lelkesedésedet,még akkor is,ha jármű híján jársz bringával.Télen a hóba hogy mész vele?...de egyébként is,abba a nagyon hidegbe nem fagysz le róla?

citromfű írta...

Szia Senior! Jó, hogy benéztél:)
Bicikli: tudod errefele mindenki biciklivel jár. Itt nincs tömegközlekedés.
Télen, a hóban kicsit csökkentünk a keréknyomáson, és úgy kevésbé csúszik. Meg időben indulunk, és ahol kell ott bizony toljuk a kerót. De a nagy hóban, vagy nagy esőben kocsival megyek. Olyankor a párom kivisz, hazafele meg felvesz. Amikor megoldható, persze. De van olyan is, hogy bőrig ázok, mire hazaérek. Fázni sem szoktam jobban, mint gyalog...
Ha újra lesz suli, majd hozok egy képet a gyerekek kerékpártárolójáról... Mert ők is bringával járnak, csak sajnos őket nem tudjuk regisztrálni erre a kampányra.

Gabriella írta...

EZ nagyon nagyon jó kezdeményezés!!! Olyan jó látni, hogy ennyien bringára pattannak.

én mindent biciklivel végzem: vásárlás, gyermek bölcsibe vitelét, hozatalát, munkába járást... és még ezer egy dolgot.

citromfű írta...

Te is igazi bringás vagy:) Örömmel látom, hogy egyre többen választják ezt a környezetkímélő közlekedési módot.
Annak idején én is biciklivel hordtam a gyerekeket oviba. Aztán már a sajátjukon jöttek. Mondjuk itt ez az elfogadott. Tényleg mindenki bicajjal jár mindenhova.