2009. április 29., szerda

Frankfurti tokány

Belátom a kép nem túl izgalmas. Az étel is elsősorban azért, mert az én drága párom "találmánya". Ő főzte először, amikor én "kórházügyeletben" voltam. Amikor hazaértem, ezzel a kajával várt. Finom volt. Amikor kértem az ismétlést kicsit gondban volt. Nem emlékezett miből mennyit rakosgatott bele. Aztán hosszas kísérletezés után sikerült előállítani újra.

Frankfurti tokány:
fél kg sertés lapocka csíkokra vágva
1 fej hagyma
4-5 virsli

bors
késhegynyi pirospaprika
1-2 kanál ketchup
kevés zsír/olaj
1 csomag orsó tészta

A zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. (Meg lehet próbálkozni ízlés szerint más fűszerekkel is.) Hozzáadjuk a ketchupot, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
Időközben előírás szerint megfőzzük a tésztát.

Párom nagyon büszke volt magára, én meg rá.

Nincsenek megjegyzések: