2009. május 17., vasárnap

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal és csigatésztával

Egy igazi tavaszi leves. Akkor a legfinomabb, amikor minden hozzávaló friss benne. A borsó, répa, zöldség, a csirke... Igaz, olyankor a levesbetét grízgaluska.
Ez is anyósom receptje:)

Borsóleves csirkeaprólékkal

20-25 dkg zöldborsó
1 csomag friss leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem)
1 kis zellerlevél
petrezselyemzöld
1 csirke "apróléka" (fej, nyak, lábak, ernyője, máj, zúza)
kb 2 l víz



A csirkeaprólékot beleteszem egy közepes méretű fazékba, felengedem kb. 2 l vízzel. Ha felforrt, akkor hozzáadom a megtisztított zöldségeket, a petrezselyem és a zeller levelét, a borsót. Sóval, borssal (esetleg ételízesítővel) ízesítem.
Ha a hús és a zöldségek is megfőttek, akkor belefőzöm a tésztát. Most éppen két marék házi csigatészta került bele. De szoktam készíteni házi tarhonyával, vagy grízgaluskával is.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Szia! Köszi, hogy jártál nálam. :) Meg, hogy írtál.
Számomra most derült ki, hogy én már olvasgattam a naplódat - a házi csirkés bejegyzés kapcsán. :) Mivel édesanyámék nevelnek csirkéket, én is szinte csak ilyet főzök. Teljesen más az íze, igaz? :)

citromfű írta...

Szia Kati!
Hát, tényleg teljesen más az íze a házi csirkének:)