2010. június 29., kedd

Hűha!

Gondoltam benézek, írok pár sort a panírozásról. Erre mi fogad? Új sablont ajánl a blogger. Lecsaptam rá, naná! Már egy éve keresek három oszlopos magyar nyelvű sablont, amit használni is tudok majd. Most ez van, majd még nézelődgetek...

A panírozásról szerettem volna írni. Ti hogy vagytok vele? Bevallom, én nem rajongok érte. Először is az asztal és környéke úszik a lisztben és prézliben, az ujjaimon csak vastagszik a panír... Ha csak lehet, segítséget veszek hozzá igénybe: a fiaimat. Lehet, hogy ezért jár nálunk kicsit több rendetlenséggel a művelet?
Szóval ti hogyan bundázzátok be a husikat, tökféléket? Én eddig a hagyományos módival dolgoztam: egy tányérban a liszt, másikban a felvert tojás, harmadikban a prézli. A negyedik tányérra pedig a bundázott valami kerül, míg nem sütöm. (Anyukám a panírozott mindent deszkára fekteti, szigorúan egymás mellé, véletlenül sem egymásra. Én ehhez nem ragaszkodom, túl sok helyet foglal.)
Tanultam egy új módszert, ami kisebb dolgok panírozásánál nagyon jó. Már többször próbáltam, mindig bejött, ezért merem leírni. Meg mert hátha van még rajtam kívül valaki, akinek újat tudok mondani.
Szóval a tojásos mártogatást nem lehet kikerülni, de a lisztes és morzsás felvonást igen. Két jól záródó (szögletes) műanyag dobozra van hozzá szükség. Az egyikbe teszem a lisztet, a másikba a prézlit. Fogok valamennyi bundázandó dolgot - mondjuk cukkíni vagy patiszon szeleteket - amennyi egyszerre belefér a lisztbe, beleteszem, lezárom a dobozt, és összerázom. Kinyitom, átköltöztetem a tojásba, megforgatom, mehet a morzsás dobozba a cucc, megint lezárom, megrázom. Egyszerű ugye?

3 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Én doboz helyett zacsit használok. Abba egyszerre ugyan csak egy panírozandó dolog mehet, de a kezedet és a konyhát nem szórod legalább tele liszttel és zsemlemorzsával Ráadásul a zacskó oldalát ide- oda mozgatva könnyedén befedhető a hús vagy zöldség minden oldala.
Ez a dobozos trükk is jópofának hangzik.

orsolya vanessza kiss írta...

Engem is megfogott ez a sablon :)

Chef Viki írta...

Szia :-) Ritkán írsz!

Én meg kihagyok egy fázist, mégpedig úgy, hogy a tojásba keverek némi lisztet, híg palacsintatésztaszerűen, de csak liszt és tojás. Egyből csak két fázisra oszlik a mártogatás :-) A végeredmény pedig ugyanaz.