2011. augusztus 21., vasárnap

Ilona nap

Tegnap nagy családi összejövetel volt, Ilona napot ültünk. Anyósomat ünnepeltük, a szűk család, vagy 20 ember. Mivel a mamánál nem férünk el, nálunk volt a buli.

Ritkán van mostanában írhatnékom, de azt találtam ki, hogy ha nem is jelentkezem naponta, legalább a jelesebb napok menüit felteszem a blogra.


Ilona napi menü:


A kép a kisebbik adag csoki bombáról készült, mert a nagyobbik elfogyott fotózás nélkül. Miért két adag? Mert az alkalmas tálamat eltörtem a tavasszal, így csak két részletben tudom elkészíteni.

Csoki bomba:

Hozzávalók:
1 piskóta tekercs (lehet akár bolti is)
3 csomag csoki puding
10 dkg cukor
1 l tej
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
6 tojásból szögletes piskótát sütünk, tiszta konyha ruhára borítjuk, felcsavarjuk. Ha kihűlt, lekvárral megtöltjük, 1-2 órát pihentetjük, majd szeletekre vágjuk.

A pudingot előírás szerint megfőzzük. Ha a puding krémként szerepel, akkor a tasakon szereplő fél liter tej mennyiségét érdemes 3 dl-re csökkenteni. Tapasztalataim szerint 3 pudingpor 1 l tejjel főzve pont megfelelő állagú.

Összeállítás:
Egy mély üvegtálat kibélelünk a szeletekre vágott piskótatekerccsel. Figyeljünk arra, hogy maradjon elég piskótánk lefedni is majd a bombát. Beletöltjük a tálba a pudingot, és a tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel. Néhány órát (egy éjszakát) hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor éles késsel óvatosan körbevágjuk a bombát, hogy elválasszuk a táltól, majd egy tálcára borítjuk. Tejszínhabbal díszítjük. (Ez el is maradhat.)
2 megjegyzés:

Anazar írta...

Milyen remek menü!!

citromfű írta...

Azért volt szükség ennyi sütire, mert utána még tartottunk egy névnapot a haveroknak is - a páromét, és a fiamét.