2011. november 9., szerda

1000 Ft-ból egész nap

Tegnap olvastam egy posztot Fűszeres Esztertől, amin azóta is gondolkozom. Eszter négy bloggert kért fel, hogy írja le, mit enne ha csak 1000 Ft-ot költhetne ételre egy nap. Jó kérdés, látszik, már egy fél napja ezen jár az agyam. Nem azért, mert olyan alacsonynak tűnik számomra ez az összeg, sőt! Akárhogy számolom, nagyjából ennyi az, amiből egy átlagos családnak meg kell oldani az étkezéseket.
Persze furkálja az oldalamat ez az összeg, és a megoldási lehetőségek. Nem szoktam pontosan számolni a kajapénzt, nem napi szintre van lebontva nálunk ez. De ha heti átlagot nézek, akkor biztosan nem lépjük túl a keretet. Havi átlagnál pedig még inkább biztos.
Hogy teljesen biztos legyek a dologban azt találtam ki, hogy a jövő héten, tehát november 13 - 19 között pontos menüt vezetek, és próbálom az összegeket is pontosan nyilván tartani. A feladatot nehezíti, hogy erre a hétre egy névnap is esik nálunk, amikor ugye nem átlagosan főzök, hanem az ünnepelt kívánsága szerint:) Meglátjuk, hogy sikerül-e a "kísérlet".

Azt találtam még ki, hogy akinek van kedve játszani, kísérletezni, az nyugodtan csatlakozzon hozzám. Mert ugye egy kísérlet eredménye lehet véletlen is.:)

3 megjegyzés:

Ágni írta...

Azt hiszem nagyon aktuális "játék":) csak az a baj, hogy egyszerre vásárolok nagy adagokat, nehéz egy napra lebontani..

citromfű írta...

A vásárlással én is így vagyok, de valahogy megoldjuk:)

trollanyu írta...

Jó ötlet, szívesen csatlakoznék, de mi Norvégiában élünk, itt teljesen más, többet lehet keresni, viszont minden nagyon drága . De kíváncsi vagyok, hogy fog neked sikerülni. Figyelemmel kísérem majd a posztokat.