2011. december 20., kedd

Vár torta


A tortát a Nagy készítette a Kicsinek a 13. születésnapjára :)

Hozzávalók:
1 szögletes piskóta 10 tojásból
Krém:
1 vanília puding
3 nagy érett narancs
4 evőkanál cukor
fél liter Hullala tejszín
1 evőkanál zselatin
gumicukor a díszítéshez (kapuk)

Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk, a feleket egymásra rakjuk, és a végéből levágunk egy darabot a tornyoknak. (4/5 arányban, nagyjából) A levágott részt mi négy egyforma darabra vágtuk.

Narancs krém:
A pudingport 3 evőkanál cukorral és a narancsok kifacsart levével gőz fölött sűrűre főzzük, hűlni tesszük.
A tejszínt 1 evőkanál cukorral keményre verjük. A zselatint fél dl vízzel felmelegítjük. Ha már langyos, a tejszínhabhoz keverjük.

Összeállítás:
Alap:
A piskótalapot a narancsos krém 3/4 részével megkenjük, rásimítjuk a tejszínhab 2/3 részét. Ráhelyezzük a másik piskóta lapot. Vékonyan ezt is megkenjük a narancsos krémmel, majd a tortát bevonjuk tejszínhabbal.
Tornyok:
A levágott darabokat narancskrémmel és tejszínhabbal megkenjük, 3-3 db-ot egymásra helyezünk. Hogy stabilan megmaradjon a tortán a közepükbe hurkapálcát, vagy sasliktűt szúrunk, és a torta sarkaira rögzítjük, majd ezeket is bevonjuk tejszínhabbal.
Díszítés:
A vár és a bástyák csipkéi a kimaradt piskóta darabokból készültek. A lőrések és az ablakok is. A kaput gumicukorból rakosgatta ki a nagy, mind a két oldalon.

Nincsenek megjegyzések: