2013. december 9., hétfő

Így spórolj a fodrásszal! Ombre hajfestés és kaliforniai loknik hajsütő nélkül házilag!


Mivel közeledik a karácsony, biztos, hogy a szokásosnál is kevesebb ideje van mindenkinek fodrászhoz menni és az ajándékok miatt kevesebb pénz is jut erre ebben a hónapban, mégis azt hiszem, fontos, hogy az ünnepekre jól nézzünk ki, jól érezzük magunkat. Bár ez egész évben érvényes, hogy ha valamit meg tudsz csinálni házilag, és szeretnél spórolni a szépségápolással is, de nem akarod lejjebb adni az igényeidet ebben, akkor érdemes megnézni a 2 videót amit linkeltem, és ezeket a technikákat nagyon egyszerű elsajátítani.

Természetesen, csak ha tetszik az ombre haj és tetszenek a kaliforniai loknik!:D A képet, amit a bejegyzéshez tettem, úgy választottam, hogy megmutassam, milyen, amikor mindkét módszert egyszerre használod. Igen, az ombre hajfestés is és a hajpántos hajcsavarás technika is az amerikai lányok fejéből pattant ki, akik nem riadnak vissza attól,  hogy mindent otthon csináljanak, minden divatos irányzatnak kidolgozzák egy házilag elkészíthető olcsóbb változatát! Ne zavarjon, hogy az ombre hajas video brazil, a másik pedig angol, a képek beszélnek és hajrá!

A 2 technika a következő (még jó sokáig trendi lesz mindkettő):

OMBRE HAJ: a hajtincsek végei vannak csak kiszőkítve, a lenövés kb. 10 centis is lehet, vagy 20 centi, a haj hosszúságától függően (lehet ennél kevesebb is, pl. a homlokhoz közel eső tincseknél csak 4-5 centi). Ha nem akarod megvárni, míg annyira lenő, addig is befestheted sötétre a hajadat, és a végeket újból kiszőkíted, illetve szőke hajnak befestheted csak a végeit egy sötétebb színű festékkel, a lehetőségek végtelenek, akár nagyon színesre is lehet! A képen látható egy természetes árnyalat, fekete vagy sötétbarna hajból. A hajat a videon látható módon lófarokba kötjük, de nem hátul, hanem elöl, a hajgumi a homlok közepére eső részen lesz. Ha a lófarok végét le is vágod, egyenletesebb hajat kapsz, de ezt a típusú vágást csak akkor csináld, ha tetszik, hogy hátul nem egyenes, hanem fokozatos lesz a hajad! Ezután vagy felkenjük a szőkítőt az egész tincsre a hajgumiig, vagy a hajgumitól egy picit távolabb, 3-4 centire legyen a határ! Ahova a felkentük, azt a részt becsavarjuk alufóliába, hogy ne csöpögjön le, és ne legyen foltos máshol a hajunk, majd időnként ellenőrizzük, hogy mennyire fakult ki a szín, ha sötétítettünk, akkor mennyire fogta már meg, kb. 30 perc elég. Ekkor lemossuk és itt már lehet reflexsampont használni, balzsamozni, stb. Ahogy szoktuk. Miután megszárítjuk, következik a hajcsavarás a hajpánttal, ha loknisra szeretnénk vagy pedig a szokásos módon szárítjuk és fésüljük.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=Vx0LU_u7S1Y

KALIFORNIAI LOKNIK: az a tipikus hullámos haj, ami most nagyon trendi, kicsit kifelé vannak besütve a tincsek és nem az egész haj, hanem csak a fele, a 70es évekbeli divat szerint. A hajsütővel tovább tart, de ez a kisebb gond, a nagyobb az, hogy nem mindenki tudja magának megcsinálni hajsütővel és hosszútávon nagyon elégeti a hajat a mindennapos hajsütés, hiába kened, ha vékonyszálú, nem úszod meg...Egy rugalmas pamut anyagból készült hajpánt segítségével gyorsan és kímélő módon olyan hullámokat gyárthatsz mint amilyeneket a képen látsz. Hajpánt helyett használhatsz harisnyát is, egy kidobnivaló harisnyának levágod az egyik lábát és csomót kötsz rajta, akkora legyen, hogy körülérje a fejed. Szerintem nem megvetendők a régi teniszes frottírpántok sem :D, de ezek megnyomhatják a homlokot reggelre, ugyanis ebben megyünk aludni! Oké, megvan a pánt. Frissen mosott, lazán megszárított haj. A pántot feltesszük homlokon egyenesen, amolyan André Agassi módon, vicces látvány, és a tincseket elkezdjük áttekerni rajta, a videón látott módon. A végén úgy fogunk kinézni mint egy 20-as évekbeli némafilm női szereplője!:D És jó éjszakát, elmegyünk aludni. Reggel kibontjuk a hajunkat és lám, gyönyörű hullámos-loknis, mintha hajsütővel csináltuk volna és a hullámok mind követnek egy rendszert, egyszerű és nagyszerű, nem lehet elrontani! Ha nincs idő így aludni, és gyorsan kell elkészíteni, akkor habot is tehetünk és becsavarjuk, majd a hajszárítóval jól felmelegítjük és mire lehűl, kiszedhetjük, olyan fél órát hagyni kell ezt is. A hatás egy kicsit merevebb, kipróbáltam, a hab miatt a tincsek egy picit keményebbek maradnak, de ez a verzió is szép!  

Az eredmény pedig ilyen lesz:
 

Nincsenek megjegyzések: