2014. június 16., hétfő

Persely

Ha már takarékoskodunk, és mostanában nagyon, akkor én is megosztok egy ötletet. Sajnos nem saját, de látom, hogy működik, 

Az elv nagyon egyszerű: minden este nézzük át a pénztárcánkat, és ha találunk benne 200 forintos érmét, azt egyszerűen dobjuk bele a perselybe. Fontos, hogy a perselyünk ne legyen nyitható, ne legyen az alján az a gumidugós kis nyílás, amin keresztül ki lehet belőle venni a pénzt.

A megtakarításunk így nem lesz ugyan rendszeres, de ha van egy kisebb, középtávú célunk, akkor nagyon tud működni. Egyik munkatársam így rakosgatta össze apránként az új szekrénye árát, a másik rendszeresen így gyűjti össze a nyaralásukra a költőpénzt. 

Gyönyörű perselyekhez juthatunk kézműves vásárokon (de ezt kinek van szíve összetörni?). Funkcionális darabokat találunk a boltokban, de az az igazi, ha magunk készítjük. Ne feledjük, hogy ez az igazán spórolós megoldás:)

Miből készíthetünk perselyt? 

Befőttesüvegből (ragasszuk le a tetejét, hogy véletlen se essünk kísértésbe!)
,

műanyag flakonból
Hogy ez a bejegyzés se maradjon saját kézműves/ékszeres kép nélkül, megmutatom, hogy mit készítettem a forgalomból kivont pénzérméimből. Nincsenek megjegyzések: