2014. szeptember 20., szombat

Erdélyi kirándulás 2.

Még a nyáron jártunk Erdélyben, nagyon jól éreztük magunkat, és az 1. nap élményeit már meg is osztottam. Most - kicsit megkésve - jöhet a többi is.

2. nap:
Fogarasi-havasok - Fogaras - Brassó

Fogarasi -havasok
Ahogy haladtunk felfelé, eleinte erdőben vezetett az út, alig kilátással. Egy-egy kanyarban aztán megleshettük a már elhagyott, illetve a még előttünk álló utat. Majd egy helyen eltűntek a fák, és megláttuk a patakot. Eltöltöttünk itt bő egy órát, pancsoltunk. A víz nagyon hideg volt, de a fiúk hősiesen bírták, fotózkodtak a jéghideg vízben állva, majd mezítláb elindultak meghódítani a hegyoldalt. (Alföldi gyerekek, meg se kottyan nekik egy köves hegyoldalon meztébláb mászkálni.) Ahogy a gyerekeket ki lehetett szedni a vízből, indultunk tovább.A  Transzfogarasi út

A Transzfogarasi út volt az egyik legnagyobb élmény mindnyájunknak. A Nagy felfelé vezetett, a Férj lefelé jövet, a Kicsi csodálkozott, én pedig küzdöttem a tériszonnyal és a gyomrommal. De felértünk. A Nagy és a Férj is remek sofőrök, bebizonyították. Felfelé menet még alig volt forgalom, a képek és a videók nagy része ekkor készült. Mikor lefelé jöttünk, már szinte folyamatos volt a forgalom. Rengeteg motorossal találkoztunk.

 Bilea-tóAmikor felértünk a tóhoz megdöbbenve láttuk, hogy mindenki kabátban mászkál. Aztán a 16 fok és a hihetetlenül erős szél minket is meggyőzött arról, hogy ideje felöltözni.  A hegy zugaiban még hófoltokat láttunk. Felmásztunk a kilátóba is, de olyan erős szél fújt, hogy hamar lejöttünk. Kukorica, puliszka és kürtős kalács, az asztalon lekvárok. Ezen felül árultak még sajtokat, kökényt, különféle füstölt húsokat, szalonnákat is. A kukoricát főzés után parázson még át is sütötték.

A fogarasi várFekete hattyú a várárok vizén

Brassó a magasból

 Brassó Fekete templom

A hegy tetején a Brassó felirat (innen készült az első fénykép Brassóról)

Brassóban már kedves ismerősök vártak bennünket, innentől a kirándulás már a barátokról szólt. A belváros nyüzsgő, hangulatos, vidám. A vacsorára evett pizza finom volt, és malomkerék nagyságú.

Nincsenek megjegyzések: